Atenţie! Bancnote false circulă în mai multe judeţe din ţară

Mai multe bancnote false de 10 lei au fost descoperite în judeţele Bihor, Cluj, Timiş, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi altele. Potrivit aradon.ro, este vorba de un grup infracţional care deţine aparatură specială.

18 nov. 2015, 11:27

Anchetatorii vorbesc de o reţea foarte bine organizată, cu specialişti şi fac apel la oameni să fie atenţi la deosebirile dintre bancnotele valabile şi cele false.

Pentru a nu fi păcăliţi, anchetatorii au transmis câteva deosebiri care se pot observa la prima vedere.

Bancnotele false sunt mai deschise la culoare şi pe măsură ce sunt manevrate crapă vopseaua de pe ele. Este o diferenţă şi la desenul din pătratul din partea stângă sus şi pe bancnotele adevărate trebuie să fie văzut numărul 10 (lei) de şapte ori.

Spicele aurii sunt mult mai scurte pe decupeul transparent de pe bancnotele false. Nu în ultimul rând, ar fi de reţinut că bancnotele false sunt mai scurte cu 3 milimetri decât cele reale.

Până acum sunt circa 50 de plângeri din partea cetăţenilor înşelaţi în acest fel. Cei care găsesc aceste bancnote false sunt rugaţi să sune urgent la 112 ca să ajute la depistarea infractorilor.

Cea mai simplă metodă de verificare dacă bancnota este falsă sau nu este să încercați să răzuiți culoarea cu o cheie. Dacă culoarea se răzuiește este unul din semnele clare ca bancnota este falsă.