Atenţie, bucureşteni! Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele din Capitală!

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență este la un pas să impună supermarketurilor din București să renunțe la coșurile de cumpărături. Acestea sunt considerate a fi factor de risc epidemiologic mare în ceea ce priveşte infectarea cu noul coronavirus.

09 dec. 2020, 18:04
Atenţie, bucureşteni! Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele din Capitală!

Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele din Capitală. De altfel, prima zonă din România în care a fost instituită această măsură a fost judeţul Argeș. Astfel, O decizie în acest sens urmează să fie luată vineri, când va avea loc la sediul Primăriei Generale a Capitalei o ședință cu reprezentanții complexelor comerciale și supermarketurilor, potrivit Digi 24.

Coșul de cumpărături ar putea fi interzis în magazinele din Capitală. Anunţul important pentru toţi bucureştenii

Reprezentanţii judeţului Argeș au decis la finalul lunii trecute să impună supermarketurilor să renunțe la coșurile de cumpărături, pentru că acestea constituie o metodă de răspândirea a noului coronavirus.

Prefectura Argeș a dispus atunci noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în întreg județul. Una dintre principalele măsuri anti-Covid o reprezintă renunțarea la coșurile de cumpărături din supermarket.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor.

Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin”, se arăta în comunicatul transmis de autoritățile din Argeș, la sfârșitul lunii noiembrie.

Zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare sunt municipiul Bucureşti , judeţele Ilfov, Constanţa, Braşov, Prahova, Iaşi , potrivit datelor transmise, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 9 decembrie. Peste 7.300 de cazuri noi COVID şi 161 decese în 24 de ore. Situaţie GRAVĂ la Bucureşti