Atenţie! Cartofii noi pot fi otrăvitori! Detaliul pe care nu trebuie să îl ignori

Cartofii noi pot deveni otrăvitori. Așa ca trebuie să ai mare grijă atunci când îi cumperi. Dacă au o anumită culoare, cel mai bine ar fi să îi eviți. Iată despre ce este vorba.

17 iun. 2017, 07:42
Atenţie! Cartofii noi pot fi otrăvitori! Detaliul pe care nu trebuie să îl ignori

Cartofii noi, de culoare verde, sunt considerați toxici. Asta pentru că aceștia conțin o substanță toxică, solanina, ce se găsește de obicei în frunzele și în fructele acestora. Uneori aceasta poate ajunge și la cartofii care se dezvoltă în pământ.

Citeşte şi Reţeta zilei: Cartofi gratinaţi

Legumele produc solanina, care este o otravă ce are roul de a ține insectele dăunătoare la distanță. Acesta este și motivul pentru care frunzele cartofilor nu sunt comestibile. Ele sunt toxice. Singura parte care se poate consuma este cea care se dezvoltă în pământ. Însă chiar și aceasta poate conține urme de solanină, scrie teotrandafir.ro.

Această substanță se găsește și în frunzele altor legume cum ar fi roșiile sau vinetele. Tocmai de aceea nu este recomandat să se consume roșiile dacă nu sunt coapte. Gogonelele pot fi consumate numai dacă au fost murate înainte. În cazul vinetelor, situația este asemănătoare. Ele trebuie mâncate după ce sunt bine coapte înainte. Atfel, pot să apară anumite complicații precum amețelile, problemele gastrice, dar și crampele.