Atenţie cu cine vă lăsaţi copiii! Trei bebeluşi au fost la un pas de moarte din cauza bonei

Trei bebeluşi din judeţul Ialomiţa au fost la un pas de moarte din cauza bonei. Copiii au ajuns în stare foarte gravă la spital, cu jumătate din greutatea pe care ar fi trebuit să o aibă la vârsta lor. De vină este femeia care ar fi trebuit să-i îngrijească în timp ce părinţii sunt în străinătate. Femeia primea câte 500 de lei pentru fiecare copil.

18 nov. 2017, 07:08
Atenţie cu cine vă lăsaţi copiii! Trei bebeluşi au fost la un pas de moarte din cauza bonei

Bebeluşii au fost duşi la spitalul din Slobiozia chiar de bonă. Micuţii erau subnutriţi şi aveau o anemie severă.

Bebeluşii de două. resptectiv trei luni cântăreau doar jumătate din greutatea normală. După ce au fost stabilizaţi, micuţii au fost trimişi la un spital din Capitală. Bona, o femeie în vârstă de 30 de ani, mai avea grijă de încă un bebeluş în vârstă de opt luni. Şi acesta prezenta acelaşi diagnostic. Medicii au decis ca cel mai mare dintre bebeluşi să fie instituţionalizat de urgenţă.

A fost anunţată imediat Protecţia Copilului şi Poliţia.

Cei trei copii provin din familii diferite, din Ţăndărei. Părinţii i-au lăsat în grija bonei şi au plecat în străinătate. Pentru fiecare copil pe care îl avea în îngrijire, femeia primea 500 de lei pe lună.

Pe numele bonei a fost deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorilor. Asistenţii sociali încearcă să dea de urma părinţilor.

Citeşte şi Bebeluş mort din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 36