Atenție! El e „bombardierul” care fură mașinile românilor. Strategia falsului mecanic auto

Doi tineri din Baia Mare au primit cea mai mare țeapă. Au rămas fără mașină după ce au apelat la un meșter care să le mute volanul de pe partea dreaptă, pe stânga. Șarlatanul încă se află în libertate.

25 feb. 2023, 17:23
Atenție! El e „bombardierul” care fură mașinile românilor. Strategia falsului mecanic auto

Escrocul le-a promis tinerilor de bună credință că se ocupă de manoperă în schimbul unei sume rezonabile. Bineînțeles, promisiunea a fost doar o pungă cu fum. Bărbatul a vândut mașina la un depozit de dezmembrări.

„E greu să găseşti mecanic care face conversii. De la o cunoştinţă am aflat despre acest Lucian Şandra, care s-a ocupat de maşina unui prieten, în urmă cu 2 ani”, a povestit Anca Delia Moldovan pentru Ebihoreanul.ro.

Mecanicul promisese că rezolvă mașina la un atelier și că va fi gata până la Crăciunul anului trecut.

Mașina a fost dusă la atelier pe 11 decembrie 2022, într-o zi de duminică, la Oradea. Mecanicul a luat cheile, iar proprietarii au luat actele și plăcuțele de înmatriculare.

 

Escrocul nu mai lucrează la niciun atelier auto. Procurorii i-au pregătit dosarul

 

În zilele următoare, tinerii au cerut în repetate rânduri fotografii cu mașina, de la meșterul Lucian Șandra, dar acesta a inventat tot felul de scuze, iar imaginile nu au fost expediate. Suspiciunile s-au adunat, iar tânăra și-a rugat să facă o vizită intempestivă la atelier. Astfel, au aflat că și-au luat, de fapt, o mare țeapă. Nu mai exista niciun Lucian Șandra la atelier.

„Aşa am aflat că acolo nu lucrează niciun Lucian Şandra şi că maşina nu e acolo. L-am sunat imediat, ne-a spus că maşina e în altă parte şi că ne va da locaţia. Dar nu ne-a trimis nimic”, a povestit tânăra.

Cei doi soți s-au deplasat la atelier și au aflat că meșterul a fost concediat, iar autoturismul a stat câteva zile în acea parcare.

„În data de 16 decembrie, le-a cerut foştilor colegi să-i dea plăcuţe de înmatriculare, ca să o poată duce de acolo. Nu a primit, aşa că a mers la dezmembrări şi a adus de acolo. Le-a pus pe mașină şi a plecat”, a punctat băimăreanca.

Cei doi soţi au depus o plângere la Poliţia Municipiului Oradea.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor există, în lucru, un dosar penal în cadrul căruia polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

Cei doi băimăreni nu sunt singurele victime ale escrocului. Cazul a ajuns în social media, iar mai mulți cetățeni au ajuns să se plângă că au fost păcăliți de Lucian Șandra.