Atenție la această nouă înșelăciune pe care o practică hoții români

Mai mulți români au căzut victime acestui nou tip de înșelăciune, iar poliția este pusă pe jar pentru a-i prinde pe infractori.

23 iun. 2023, 18:51
Atenție la această nouă înșelăciune pe care o practică hoții români
Atenție la această nouă înșelăciune pe care o practică hoții români

Românii trebuie să se ferească de acest nou tip de înșelăciune care a apărut. Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Crăciunești, județul Mureș, este cercetat deoarece este bănuit că are fi săvârșit de mai multe infacțiuni de înșelăciune. De asemenea, în comuna respectivă mai există un bărbat cercetat într-un dosar similar.

Citește și: Lista site-urilor și entităților care te pot lăsa fără bani printr-un anumit tip de înșelăciune, în mediul online. Avertismentul ASF

Potrivit IPJ Alba, în sarcina bărbatului de 33 de ani s-a reținut faptul că, la data de 14 aprilie 2023, ar fi înșelat două persoane vârstnice din Baia de Arieș, în legătură cu vânzarea unor seturi de veselă. După ce a purtat negocieri cu potențialii clienți, bărbatul ar fi profitat de neatenția victimelor și le-ar fi sustras peste 4.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale a bărbatului, miercuri, 21 iunie 2023, locuința acestuia a fost percheziționată de către polițiștii din Baia de Arieș, care au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Metoda de înșelăciune cu oale pare a fi obișnuită printre locuitori ai comunei Crăciunești, din Mureș. Un alt escroc, de 40 de ani, a mai comis o astfel de infracțiune, tot în zona Munților Apuseni din Alba.

În 31 mai 2023, polițiștii de investigații criminale din Abrud l-au identificat ca persoană bănuită de săvârșirea unei fapte de înșelăciune a cărei victimă a fost un vârstnic de 73 de ani, din Abrud.

Potrivit polițiștilor, în 19 mai 2023, bărbatul de 40 de ani i-ar fi oferit vârstnicului un set de tacâmuri, unul de cuțite și un set de oale, contra sumei de 600 de lei. Ulterior, când victima a vrut să achite banii, i-ar fi spus că prețul este, de fapt, 3.000 de euro, determinându-l să scoată bani de la bancomat.

În final, vârstnicul a plătit 2.400 de lei, iar ulterior și-a dat seama că a fost înșelat și a sesizat poliția. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit păgubitului.

Citește și: Culiță și Iancu Sterp, audiați pentru o înșelăciune de 400.000 de euro. Campania online care i-a adus în fața judecătorilor