Atenţie la casele de amanet! Avertismentul BNR

Publicat: Sâmbătă, 04 Martie 2017 19:36 // Actualizat: Sâmbătă, 04 Martie 2017 19:36 // Sursa: romaniatv.net

Banca Națională a României (BNR) atrage atenția că logo-ul instituției este folosit de unele case de amanet pentru a induce în eroare clienții.

„Banca Națională a României a constatat difuzarea în spațiul virtual, respectiv pe pagina de internet a unei entități de tip casă de amanet și pe website-urile unor publicații online, a unor informații care pot să inducă în eroare publicul asupra activității desfășurate de entitățile de tip case de amanet. De asemenea, s-a constatat și utilizarea de către respectiva societate, fără drept, a logo-ului BNR", arată BNR într-un comunicat de presă.

Instituția condusă de Mugur Isărescu mai atrage atenția că sunt case de amanet care folosesc expresii precum „Societate acreditată BNR – București", „Societate ... sub stricta monitorizare a Băncii Naționale a României", și „Societate ... acreditată pentru acordarea de credite rapide de către BNR", precum și utilizarea logo-ului sau siglei băncii centrale pentru prezentarea ori promovarea entităților de tip case de amanet poate induce în eroare publicul.

„Subliniem faptul că, potrivit Legii nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare, entitățile de tip case de amanet sunt doar înscrise în Registrul de evidență al BNR. Potrivit Capitolului III din Lege, Banca Națională a României realizează, în fapt, monitorizarea instituțiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general și supravegherea prudențială a celor înscrise în Registrul special, iar instituțiile financiare nebancare înscrise în Registrul de evidență nu se află sub incidența acestui capitol", mai arată BNR.

Banca Centrală mai amintește că legea nr. 93/2009 prevede că instituțiilor financiare nebancare le este interzis să folosească în denumire, antet sau în alte atribute de identificare, cuvinte și expresii care pot induce publicul în eroare cu privire la statutul ori la activitățile și operațiunile desfășurate.

„Totodată, atragem atenția asupra faptului că utilizarea neautorizată a însemnelor grafice ale Băncii Naționale a României, de către orice persoană fizică sau juridică, în vederea promovării activității proprii se sancționează în conformitate cu legea", precizează instituția, conform digi24.ro. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amanet Banca Naţională a României BNR casă de amanet logo siglă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H