Atenţie la ce cumpăraţi, pepenii de pe piaţă pot fi toxici. Trucul prin care să-ţi dai seama dacă pepenele ales este sănătos

Pepenele este unul dintre cele căutate fructe pe timpul verii, pentru conţinutul său scăzut în calorii, dar şi fiindcă îi ajută pe oameni să se răcorească, însă puțini știu că pepenii pot fi uneori foarte toxici.

05 iul. 2020, 11:15

Pepenele are o mulțime de beneficii pentru corpul uman: întărește sistemul imunitar, scade riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare, reglează nivelul presiunii arteriale, digestia și previne apariția astmului și a cancerului.

Totuşi, aceștia devin toxici prin injectarea anumitor substanțe, care au rolul de a le accelera creșterea sau de a-i menține proaspeți mai mult timp. Una dintre substanțele folosite la injectare este un compus chimic denumit Forclorfenuron. Acesta are dublu rol: grăbește coacerea pepenilor care au fost culeși mai devreme decât trebuia. În același timp Forclorfenuronul păstrează pepenii în stare buna mai mult timp, având rol şi de conservant.

Citeşte şi Greşeala pe care o faci atunci când mănânci pepene şi care te poate îmbolnăvi

Exista mai multe trucuri prin care iți poți da seama dacă pepenele pe care urmează să îl cumperi a fost injectat sau nu cu substanțe dăunătoare. În primul rand fii atent la greutate. Atunci când este ridicat, un pepene roșu trebuie să se simtă greu. Dacă ți se pare că pepenele pe care îl ai în mână este prea ușor raportat la mărimea lui, nu îl mai cumpăra.