Atenţie la ce postezi pe internet. Planurile Google, Microsoft şi Facebook

Publicat: Duminică, 14 Februarie 2016 14:41 // Actualizat: Duminică, 14 Februarie 2016 14:41 // Sursa: romaniatv.net

Google, Facebook şi Microsoft vor să ducă monitorizarea şi controlul informaţiei pe internet la un nivel demn de Big Brother. Cele trei companii au lansat noi sisteme software care adună informaţii mult mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor. Acestea vor înlocui cookies-urile, micile secvenţe de soft utilizate în publicitate pentru a aduna date despre utilizatori şi a afişa, astfel, reclame targetate.

Foto: gadgetreport.ro

Sistemele de monitorizare cu iz de Big Brother sunt mai eficiente decat cookie-urile: companiile vor putea aduna informaţii mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor, relatează GadgetReport.ro.

Microsoft a anunţat, recent, că va oferi partenerilor din publicitate posibilitatea de a urmări activitatile online ale utilizatorilor de aplicaţii.
Sistemul presupune distribuirea de numere unice de identificare pentru fiecare utilizator, prin intermediul cărora vor fi adunate informaţii despre activităţile şi comportamentul lor, inclusiv în interiorul aplicaţiilor.

Compania va putea astfel să construiască, pentru industria de publicitate, pachete de informaţie despre utilizatorii săi pe categorii demografice – spre exemplu, pentru amatori de jocuri video sub 40 de ani care urmăresc atent informaţiile din sport. Şi Google a lansat un sistem cu un cod unic de identificare pentru fiecare utilizator.

Citeşte continuarea pe GadgetReport.ro

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Big Brother Facebook google informaţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 15:13
...adună informaţii mult mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
14 feb 14:59
... Google, Facebook şi Microsoft vor să ducă monitorizarea şi controlul...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H