Atenţie la echipamentele medicale din Turcia. Marea Britanie trimite înapoi 400.000 de halate de protecţie anti-COVID-19

Ministerul Sănătăţii de la Londra a anunţat că într-un depozit din apropierea aeroportului Heathrow se află aproximativ 400.000 de halate de protecţie, aduse din Turcia, pentru medicii care luptă împotriva coronavirusului.

07 mai 2020, 08:03
Atenţie la echipamentele medicale din Turcia. Marea Britanie trimite înapoi 400.000 de halate de protecţie anti-COVID-19

Echipamentele medicale au sosit la Londra pe 22 aprilie, după ce sindicatele și lucrătorii din domeniul sănătății au avertizat că nu vor putea lucra fără acestea. 

Citeşte şi Un AVION al MApN care transporta către Spania MĂŞTI cumpărate de România a fost ÎNTORS la sol

Totuşi, autorităţile au constatat că halatele nu respectă normele britanice de protecţie şi le-au considerat improprii uzului medical, astfel că acestea vor fi returnate în Turcia, ministerul Sănătăţii de la Londra urmând să solicite returnarea banilor.

Ankara a trimis deja materiale medicale în 55 de țări, inclusiv România, Italia, Spania, Marea Britanie, Iran, China, precum și în țări din Africa. În luna martie Turcia a trimis, de asemenea, 500.000 de teste de diagnostic în Statele Unite.