Atenţie la ESCROCII de pe Autostrada Soarelui: „Maşina s-a stricat, soţia este gravidă”

"Maşina s-a stricat, soţia este gravidă, iar copiii stau de ore bune în căldură". Aceasta este povestea cu care escrocii care acţionează pe Autostrada Soarelui reuşesc să-i păcălească pe românii miloşi. Aceştia promit că vor restitui sumele primite, lucru care nu se întâmplă însă niciodată. Potrivit Ştirile PRO TV, "afacerea" pare a fi profitabilă: escrocii pot câştiga astfel între 3.500 şi 5.000 de lei pe lună.

06 aug. 2014, 09:39
Atenţie la ESCROCII de pe Autostrada Soarelui: „Maşina s-a stricat, soţia este gravidă”

Unul dintre escroci susţine că are probleme cu maşina şi cere un împrumut, pe care promite că-l va restitui cât mai curând.

  • Escroc: Vă rog frumos, am rămas fără benzină, nu sunt cerşetor. Vă dau şi buletinul. Se poate întâmpla oricui, am copii.

Reporter: De când staţi aici?

  • Escroc: De o oră jumătate. Doamnă, vă las şi actele. Nu sunt cerşetor. Ne faceţi un bine, un serviciu. Sunt om de omenie. Cum ajung în Constanţa vă returnez banii

Aceasta este povestea lui Constantin, unul dintre cei aflaţi într-o situaţie aşa-zis disperată.

Zilnic, bărbatul se poziţionează strategic în apropierea benzinăriilor de pe Autostrada Soarelui. Cei cu buzunarele pline cred povestea şi se oferă să-l ajute. Nici prin gând nu le trece că totul este o înşelătorie şi că aşa-zisele probleme cu maşina ale bărbatului apar în fiecare zi. Potrivit stirileprotv.ro, escrocul se bazează pe faptul că oamenii vor fi impresionaţi de soţia însărcinată şi de cei doi copii din maşină.

„Îşi foloseşte propriii copii ca să înşele oamenii. Asta a fost motivaţia pentru care noi i-am dat bani. Ne-am gândit „băi, copiii ăştia stau de 4 ore în soare”. Am sunat la poliţie şi m-au întrebat cum îl cheamă şi ei mi-au zis staţi liniştită, doamna, că avem zeci de apeluri zilnic”, spune o femeie păgubită.

Cei care lucrează în zonă îl cunosc însă foarte bine pe Constantin.