Atenţie la grăsimea de pe abdomen. Află de ce te poţi îmbolnăvi

Chiar daca aveti o greutate normala, dar abdomenul nu este tocmai plat, atunci ar trebui sa va ridicati niste semne de intrebare.

01 iun. 2016, 20:42
Atenţie la grăsimea de pe abdomen. Află de ce te poţi îmbolnăvi

Cercetatorii de la Societatea americana de lupta impotriva cancerului din Atlanta au stabilit ca barbatii si femeile cu o circumferinta a burtii ce depaseste 120 cm, respectiv 110 cm, prezinta un risc de doua mai mare de a muri din pricina diverselor boli asociate decat cei care nu aveau abdomenul proeminent. O burta crescuta este asociata cu un risc crescut de boli cardiace, inflamatorii, diabet, rezistenta la insulina si un nivel ridicat de colesterol. Atentie! Riscurile sunt la fel de ridicate si in cazul persoanelor considerate „normale”.

Indiferent de greutate, abdomenul proeminent este periculos pentru sanatate si este asociat cu multe riscuri de deces. Talia groasa reflecta grasimea de pe organele interna din zona abdominala, mult mai periculoasa decat grasimea subcutanata.

Principala cauza a cresterii abdomenului este stresul. Se pare ca persoanele care se confrunta foarte des cu stresul au tendinta de a acumula grasime in zona mediana a corpului. In plus, persoanele stresate au tendinta de a manca mai mult, in special alimente bogate in grasimi si zaharuri.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO