Atenţie la înşelăciunile prin telefon. Metoda „accidentul” este încă folosită de şarlatani „cu succes”

Val de plângeri la poliţie de la victimele înşelăciunilor prin telefon. Deşi oamenii legii au tras nenumărate semnale de alarmă, au făcut percheziţii în casele celor care păcălesc oamenii prin metoda accidentului, totuşi, foarte multe persoane cad în continuare în plasa escrocilor. Sute de oameni sunt păcăliţi lună de lună.

04 ian. 2014, 12:34
Atenţie la înşelăciunile prin telefon. Metoda „accidentul” este încă folosită de şarlatani „cu succes”

„Persoana respectivă s-a dat drept fiul meu, folosind cuvinte pe care noi le folosim în familie de genul mami, tati”, povesteşte Viorica Ungureanu, victimă a acestei farse.

Scenariul este, de fiecare dată, acelaşi. Hoţii îşi aleg o victimă, apoi se documentează foarte bine despre familia respectivă şi despre modul lor de viaţă. Apoi, acţionează.

Doamna Viorica Ungureanu a fost înşelată prin metoda „accidentul”. Fiul său lucrează în Statele Unite de mai mult timp. Un bărbat a sunat-o şi i-a spus că este avocatul băiatului ei. I-a povestit că tânărul este reţinut de poliţie şi că are nevoie neapărat de bani pentru cauţiune.

„Mi-a spus că are toate bunurile luate, că nu poate folosi cardurile şi nici contul din bancă. Chiar a punctat faptul că se încadrează la 17 ani de închisoare şi că o cauţiune ar putea costa cam 3,000 de dolari”, mai spune Viorica.

Poliţiştii primesc săptămânal reclamaţii de la persoane păcălite. Oamenii legii au apelat chiar şi la ajutorul băncilor.

„Suspecţii se bazează foarte mult pe impactul emoţional pe care îl are vestea şi pe naivitatea victimei”, a precizat Emilia Mihai, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

De cele mai multe ori, escrocii sunt deţinuţi. Aceştia reuşesc să sune, însă, chiar din spatele gratiilor. Un astfel de puşcăriaş a fost identificat de poliţişti după ce a căzut în capcana jurnaliştilor România TV. Reporterul s-a dat drept sora celui implicat intr-un aşa zis accident şi a negociat cu infractorii.

Escrocii deţinuţi se folosesc de cartele telefonice şi de datele postate pe Facebook.