Atenţie, la mască. O femeie a fost amendată cu 500 de lei pentru că nu a purtat-o în autobuz

O femeie din Iași a fost amendată cu suma de 500 de lei pentru că nu a purtat mască de protecție în autobuz, informează presa locală.

27 mai 2020, 13:51
Atenţie, la mască. O femeie a fost amendată cu 500 de lei pentru că nu a purtat-o în autobuz

Polițiștii locali au întreprins acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Echipele din cadrul Serviciului 4 Ordine publică au sancționat contravențional, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numită V.A., întrucât a fost depistată într-un autobuz aparținând C.T.P. Iași, fără a respectă măsurile de protecție, respectiv nu purta masca de protecție„, au comunicat reprezentanții Poliției Locale Iași, citați de Ziarul de Iași.

Citeşte şi Nelu Tătaru, despre testarea naţională: Ne vor da în proporţie de 99,5% numărul de persoane care au avut sau nu au avut infecţia

În urmă cu o săptămână, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.