Atenţie la otrava din şifonier. Un bărbat a murit de la naftalină, alte patru persoane au fost spitalizate

Tragedie în județul Prahova acolo unde o persoană și-a pierdut viața și alte patru au fost transportate de urgență la spital. Totul s-a petrecut din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută inițial.

18 dec. 2019, 20:12
Atenţie la otrava din şifonier. Un bărbat a murit de la naftalină, alte patru persoane au fost spitalizate

Un bărbat în vârstă de 75 de ani a murit şi alte patru persoane au fost transportate de urgenţă la spital din cauza unei intoxicaţii cu naftalină, anunță România TV.

Moartea a survenit deoarece dulapul se afla poziţionat lângă sobă, iar naftalina s-a încălzit. Aceasta a început să emane un miros înţepător, dar pe care oamenii nu l-au sesizat pentru că dormeau.

Pompierii din Prahova au fost solicitaţi să intervină în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 02.00 în satul Salcia, din Prahova, după ce patru persoane manifestau o stare generală de rău. Una dintre persoane a fost declarată decedată de către echipajul medical sosit la fața locului.

Naftalina este un toxic hemolizant – produce leucocitoză, anemii, hepatotoxic, nefrotoxic, iar la nivel ocular generează cataractă. În caz de ingerare (copii) se produc tulburări digestive, uneori hipotensiune şi deshidratare. La o doză de 30g apare coma, deseori urmată de convulsii. La indivizii cu anumite afecţiuni medicale se declanşează mai uşor hemoliza, icter hemolitic şi nefropatie tubulară. Inhalarea vaporilor produce cefalee, greţuri, transpiraţii, lezare renală, nevrită optică (cataractă).