Atenție mare la ce joburi aplicați! O escrocherie mai veche face ravagii pe internet. Mii de oameni și-au luat țeapă

Având în vedere că ne aflăm în perioada post pandemia de coronavirus, marcată de criza financiară, în România, mulți oameni caută joburi în fiecare zi. Dar, anunțurile de angajare pot fi uneori mari țepe.

09 iun. 2022, 19:59
Atenție mare la ce joburi aplicați! O escrocherie mai veche face ravagii pe internet. Mii de oameni și-au luat țeapă

De exemplu, putem pariu că măcar o dată în viață ai văzut pe site-urile specializate pe recrutare anunțuri care promit mii de euro pentru niște locuri de muncă care presupune înșirarea de mărgele sau lipitul de plicuri. Iată la ce riscuri de expui, dacă alegi un astfel de job.

Citește și: Atenție, români! O nouă escrocherie pentru cei care vor să-i ajute pe refugiații din Ucraina

În ce constă escrocheria cu mărgele și la ce trebuie să fii atent

Având în vedere că escrocheria cu mărgele afectează din ce în ce mai mulți români, un user de pe Tik Tik s-a gândit să facă un video explicativ pentru a îi pune în gardă pe cei care riscă să fie țepuiți.

„O dată ce ai comentat la acea postare, sau ai aplica pe internet, escrocii de contactează și își explică pas cu pas ce trebuie să faci. Adică o să îți trimită un pachet de lucruri pe care tu să dai o probă pe materiale. Coletul trimis nu va fi gratis. Prețurile sunt în general cuprinse între 80 și 100 de lei.

Citește și: Cafeaua de 600 de euro, noua metodă de escrocherie din centrul Budapestei. Patroana unui restaurant a fost deja arestată pentru o astfel de notă de plată

Apoi, după ce ai primit coletul plătit ramburs, trebuie să înșiri mărgelele pe ață. Apoi, escrocii o să îți spună să împachetezi ce ai lucrat și să le trimiți pachetul înapoi. După câteva zile, te vor suna să îți spună că nu te-ai calificat,  iar colaborarea pică”, a transmis userul Tik Tok.

@sos.romania escrocheria cu mărgelele și plicurile,locuri de munca de la domiciliu, Atentie la acesti sarlatani.#bani #casino #pacanele #sosromania #documentare ♬ original sound – Claudiu