Atenţie! Numărul virozelor, în continuă creştere

Numărul persoanelor care ajung la camera de gardă din cauza virozelor este în creştere, avertizează medicii.

06 nov. 2014, 12:31
Atenţie! Numărul virozelor, în continuă creştere

Cei mai afectaţi sunt copiii şi cei vârstnici. Medicii trag un semnal de alarmă: populaţia trebuie să se ferească în această perioadă de locurile aglomerate, acolo unde se pot îmbolnăvi mai uşor.

Avem două situatii, cea reprezentata de colectivitati, respectiv copiii care sunt in colectivitati au un risc crescut de a contacta aceste virusuri si a doua oara, preluarea acestor virusuri de la copii de catre parinti si bunici. Se stie ca aceste virusuri dezvolta forme mai severe la copiii mici si la persoane mai in varsta„, a declarat Adrian Streinu Cercel, la România TV.

Schimbările de temperatură, dar şi imunitatea scăzută sunt principalele cauze pentru infecţiile respiratorii. Pentru întărirea imunităţii, este foarte important ca în această perioadă să consumâm cât mai multe ceaiuri: cimbru, scorţişoară, piper sau tinctură de ardei iute, pentru cei care nu au probleme cu stomacul.

Pentru tuse este recomandat siropul de ceapă preparat în casă sau o combinaţie de gălbenuş de ouă, miere, unt şi lapte fierbinte.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA METEO pentru IARNA 2014-2015: Când vine IARNA, cu adevărat