Atenţie, Piţurcă! Grecia are un nou selecţioner. Este un ANTRENOR URIAŞ

Claudio Ranieri este noul selecţioner al echipei Greciei, el semnând, vineri, un contract pe doi ani cu federaţia elenă, numirea sa fiind prevăzută de mai mult timp, anunţă revista France Football.

25 iul. 2014, 12:38
Atenţie, Piţurcă! Grecia are un nou selecţioner. Este un ANTRENOR URIAŞ

„Am avut şi alte propuneri, dar m-am înţeles bine cu Georgios Sarris, preşedintele federaţiei, când l-am întâlnit”, a declarat, pentru site-ul elen OnSports, italianul în vârstă de 62 de ani.

Echipa Greciei s-a despărţit de portughezul Fernando Santos, care a dus-o până în optimile de finală ale Mondialului 2014, unde a pierdut în faţa naţionalei Costa Rica la lovituri de departajare. Grecia a eliminat România în barajul pentru Mondialul brazilian.

România va debuta în preliminariile CE 2016 pe 7 septembrie, în deplasare, contra Greciei. Din grupa preliminară mai fac parte Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe.

„Am urmărit meciurile Greciei de la Mondial şi mi s-a părut că a progresat mult. Am apreciat de asemenea starea de spirit a jucătorilor. Vom continua să muncim ca să avem cele mai bune rezultate posibile la Euro 2016”, a spus Ranieri.

Ranieri a pregătit în ultimele două sezoane formaţia franceză AS Monaco, care l-a demis atunci când el mai avea un an de contract, plătindu-i o indemnizaţie de 4,5 milioane de euro. Tehnicianul a antrenat până acum multe nume nume mari, ca Juventus Torino, AS Roma, Inter Milano, Chelsea, Valencia sau Atletico Madrid.