Atenție! Poți să primești amendă dacă nu ai curățat zăpada de pe trotuarul din fața casei sau din fața blocului

Toți românii trebuie să știe că pot să primească amendă dacă nu își curăță zăpada pe pe trotuarul din fața casei sau din fața blocului. Consiliile locale din mai multe orașe din România au luat deja această măsură.

31 ian. 2023, 20:59
Atenție! Poți să primești amendă dacă nu ai curățat zăpada de pe trotuarul din fața casei sau din fața blocului
oți să primești amendă dacă nu ai curățat zăpada

Ninsorile din ultimele zile au pus consiliile locale din România la treabă. Majoritatea au luat hotărârea de a amenda persoanele care nu curăță zăpada de pe trotuarul din fața casei sau din fața blocului. De exemplu, în Brăila au fost deja aplicate cele mai multe sancțiuni, iar persoanele vizate sunt cele care aruncau zăpada de pe mașini pe stradă, care fusese deja curățată de utilajele plătite de primărie. De asemenea, pot fi acordate amenzi și persoanelor care nu îndepărtează țurțurii, iar aceastea nu sunt deloc mici.

Citește și: Detalii cutremurătoare despre românca moartă în zăpadă. „Câinii mei îmi ţin de cald”. Ce a făcut cu câteva ore înainte de a înfrunta viscolul

Câteva imagini furnizate de Poliția Locală din Brăila surprind câtiva bărbați care aruncau pe carosabil zăpada pe care o curățau de pe mașini sau din jurul acestora. Cei în cauză au fost total surprinși de fapul au fost amendați pentru acest lucru. Chiar și în Capitală a fost luată această hotărâre.

„Nu aruncăm în stradă. O punem aici și se topește. Or fi amenzi, sincer nu știu, dar eu nu arunc în stradă.”, a declarat un cetățean.

Pe de altă parte, un bărbat a decis să curețe trotuarul din fața casei, cu toate că vecini lui nu au făcut același lucru și nici nu i-au urmat exemplul ulterior. Acesta a explicat că nici nu i-a luat mult timp.

Mai mulți oameni au decis să curețe zăpada

„O oră, două. Problema e de depozitarea zăpezii. Asta e marea problemă. O iei de aici și o pui dincolo, iar acolo te poți certa cu vecinii. Era ideal dacă se făcea ceva să scăpăm de zăpadă.”. a declarat un acesta.

„Acum depinde de fiecare. Unii au dat, alții nu. Noi am dat, am așezat-o așa, cât s-a putut, lângă pomi, lângă…”, a ma adăugat un cetățean.

Pot fi sancționate persoanele care nu au deszăpezit trotuarele din fața caselor, dar și cele care nu dau jos țurțurii de pe burlan sau de la streașina casei.

Până acum, polițiștii au încercat să fie înțelegători cu cetățenii, motiv pentru care au aplicat numai avertismente, însă numărul acestora nu a fost deloc mic. Numai în Brăila, aproape o sută de persoane juridice au primit astfel de sancțiuni, verbale sau în scris.

„Doar în cazuri extreme, acolo unde oamenii nu au înțeles că nu au voie să arunce resturile de gheață, de zăpadă, în urma utilajelor de deszăpezire, pe carosabilul curat, au fost aplicate sancțiuni contravenționale opt sancțiuni în valoare totală de opt mii de lei.” a declarat Liliana Spoeală, purtător de cuvânt al Poliției Locale Brăila

Valoarea amenzilor este diferită de la un oraș la altul, dar, în cele mai multe localități, poate pleca de la un simplu avertisment și poate ajunge până la două mii cinci sute de lei.

Citește și: Atenție, șoferi! Puteți primi amenzi uriașe dacă nu vă curățați zăpada de pe mașini