Atenţie, români! Veste IMPORTANTĂ despre ANAF. Se schimbă legea: ce trebuie SĂ ŞTII

Publicat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 17:14 // Actualizat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 17:14 // Sursa: romaniatv.net

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, anunţă că va depune, luni, la Parlament, o propunere legislativă de modificare şi completare a Codului de procedură fiscală, astfel încât ANAF să aibă obligaţia expresă de a ridica imediat popririle pe conturi bancare ale debitorilor, în situaţia în care contribuabilii şi-au achitat datoriile scadente.

Florin Roman evidenţiază că proiectul legislativ pe care îl va depune luni "instituie obligativitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) ca, în termen de cel mult 24 de ore de la stingerea debitului, să informeze băncile şi să solicite ridicarea imediată a popririi pentru conturile blocate".

LISTA DATORNICI ANAF 2020. Un milion de români sunt vizaţi de popriri şi executări silite în zilele următoare

"În calitate de deputat liberal voi depune mâine la Parlamentul României o propunere legislativă de modificare şi completare a Codului de procedură fiscală, astfel încât ANAF va avea obligaţia expresă de a ridica imediat popririle pe conturi bancare ale debitorilor, în situaţia în care contribuabilii şi-au achitat datoriile scadente. În timpul guvernelor PSD, ANAF putea pune poprire pe toate sumele deţinute în conturi de un contribuabil chiar dacă datoria era şi de 10 sau 100 de ori mai mică, iar stingerea debitului nu conducea automat la o solicitare din partea ANAF de a ridica poprirea", precizează Roman.

Deputatul PNL spune că "unui contribuabil persoană fizică, de exemplu, care ar fi avut un debit foarte mic i se blocau automat toate conturile din bănci şi toate sumele, iar cetăţeanul trebuia să se prezinte personal la direcţia de finanţe, să ridice dovada că şi-a stins datoria şi să umble pe drumuri pe la bănci, să stea la cozi şi să demonstreze el însuşi că nu mai are datorii".

"Era o întreagă nebunie pentru oricine dorea să îşi deblocheze cardurile şi conturile bancare. O adevărată bătaie de joc şi timp pierdut pe la ghişee, deşi autorităţile publice sunt plătite ca să ne facă viaţa mai uşoară. Ca să nu mai vorbim despre firmele cărora le-a fost plătită cu luni de zile întârziere returnarea de TVA, fiind în imposibilitate de a-şi plăti datoriile fiscale, nu din rea-credinţă, ci tocmai din cauza statului rău-plătitor", subliniază Florin Roman.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF cont florin roman poprire poprire pe conturi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H