Atenţie, şoferi! Amendă de 4000 de lei dacă nu este semnul pe parbriz

O amendă uriaşă, de 4000 de lei, pot primi şoferii care nu respectă legislaţia şi nu au pus pe parbriz semnul care indică faptul că transportă mărfuri periculoase. De asemenea, absenţa documentelor specifice poate conduce şi la alte sancţiuni.

11 iun. 2023, 12:54
Atenţie, şoferi! Amendă de 4000 de lei dacă nu este semnul pe parbriz

Amendă uriaşă pentru şoferii care nu respectă amplasarea semnului distinctiv pe parbriz.

În mod normal, conform legislaţiei rutiere în vigoare, fiecare transport de mărfuri periculoase trebuie să aibă un simbol special amplasat pe caroserie sau parbriz.

Şoferii care transportă deșeuri periculoase trebuie să aibă în parbriz semnul „D”. În cazul în care nu respectă această regulă, pot fi sancționați pe loc, cu amenzi care pot ajunge la 4.000 de lei, anunţă Monden.

Citeşte şi  S-a schimbat legea! Ce trebuie să facă proprietarii de apartamente, dacă au chiriaşi. Este obligatoriu, începând din 10 iunie

De asemenea, este foarte important ca, în astfel de situaţii, şoferii  să dețină un set de documente obligatorii, inclusiv o licență de transport sau execuție pentru vehicule, un certificat de agreere pentru vehicul eliberat de R.A.R., echipamentele necesare conform prevederilor A.D.R. și panourile și etichetele pentru semnalizare, în conformitate cu legislaţia rutieră specifică.

Citeşte şi  Bărbatul care pretinde că este „călător în timp” prezice un cutremur de magnitudine 9.9 Richter. Când afirmă că va avea loc acest eveniment seismic?

Regulile care trebuie respectate în cazul transportului de mărfuri periculoase sunt ămpărţite în trei categorii, în funcţie de gravitate şi de sancţiunile care pot fi aplicate. În situaţia absenţei semnului „D” pe parbriz, sancțiunea se încadrează în categoria a treia și poate ajunge la 4.000 de lei.