Atenţie, şoferi! Autoturismele Mazda 3 sunt în pericol să le cadă roţile. Compania cheamă mii de maşini în service

Publicat: Vineri, 05 Iulie 2019 17:31 // Actualizat: Vineri, 05 Iulie 2019 18:05 // Sursa: romaniatv.net

Mazda recheamă urgent de pe piaţă aproximativ 25.000 de automobile Mazda 3, din cauza riscului de cădere a roţilor provocat de defecte de fabricaţie.

Producătorul auto este îngrijorat de siguranţa noului model Mazda 3 hatchback, ale cărui bucşe se pot slăbi în timp şi, în cel mai rău caz, pot duce la detaşarea roţilor. Rechemarea include aproximativ 25.000 de vehicule comercializate în perioada 25 septembrie 2018 – 19 aprilie 2019.

Autoritatea de reglementare pentru siguranţa consumatorilor Product Safety Australia a emis notificarea de rechemare, motivând cu probleme legate de siguranţa piuliţelor de fixare. "În timpul fabricaţiei, este posibil ca piuliţele să nu fi fost fixate complet. Ar putea exista un mic spaţiu între piuliţe şi ansamblul butucului. Stabilitatea vehiculului ar putea fi afectată, mărind riscul de pierdere a controlului asupra vehiculului şi de accidentare a ocupanţilor vehiculului sau a altor participanţi la trafic", potrivit instituţiei. Proprietarii modelelor afectate vor fi contactaţi direct de Mazda Australia, iar vehiculele vor fi reparate gratuit.

O rechemare similară a avut loc pentru acelaţi model şi în Statele Unite, în luna iunie, care a afectat peste 25.000 de vehicule. Mazda USA a emis un comunicat avertizând că, "în cel mai rău caz, continuarea utilizatorii vehiculului poate duce la detaşarea unei roţi. Separarea unei roţi de vehicul creşte riscul unei coliziuni". Mazda USA a precizat că nu au fost raportate cazuri de separare a unei roţi de un vehicul, din acest motiv.

Product Safety Australia a mai anunţat rechemarea unor modele de vehicule Jeep şi Dodge fabricate între anii 2007-2010, din cauza unor erori legate de frâne şi a unor date incorecte inscripţionate pe anvelope. Un total de 2.559 de vehicule sutn afectate de această rechemare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Mazda 3 Mazda in service Mazda probleme fabricatie Mazda stricate Safety Australia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H