ATENŢIE, ŞOFERI! Ce categorii de autovehicule vor putea circula fără ITP

Utilizatorii de scutere, dar și de alte vehicule, ar putea scăpa de obligația de a supune vehiculul deținut inspecției tehnice periodice (ITP). Această măsură se regăsește într-o propunere legislativă înregistrată recent la Senat pentru dezbatere.

21 mai 2018, 09:09
ATENŢIE, ŞOFERI! Ce categorii de autovehicule vor putea circula fără ITP

Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(4) al art.9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, înregistrată de curând la Senat pentru dezbatere, prevede modificarea categoriilor de vehicule care pot circula pe drumurile publice din România fără ITP. Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ trebuie să primească aprobarea Parlamentului, a președintelui țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Accident în Capitală. Bărbat pe scuter, lovit în plin de un autoturism

Mai exact, propunerea legislativă stipulează ca, pentru a avea drept de circulație pe drumurile publice, doar vehiculele înmatriculate să fie supuse inspecției tehnice periodice. Asta înseamnă că, spre deosebire de regulile actuale, vehiculele care nu sunt înmatriculate, dar sunt înregistrate la primărie vor putea circula fără să fie supuse inspecției tehnice. Mai exact, dacă aceste modificări se vor aplica, vor putea circula pe drumurile publice fără efectuarea ITP-ului scuterele (mopedele) și tractoarele înregistrate la primărie.

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.