ATENŢIE, ŞOFERI! Controale rutiere în toată ţara. VIZAŢI, ŞOFERII BĂUŢI LA VOLAN

Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a organizat în toată ţara, o amplă acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. În ultimele 3 zile, au fost constatate peste 300 de infracţiuni şi au fost depistaţi 189 de şoferi conducând după ce au băut alcool sau sub influența substanțelor psihoactive.

12 mart. 2017, 11:18
ATENŢIE, ŞOFERI! Controale rutiere în toată ţara. VIZAŢI, ŞOFERII BĂUŢI LA VOLAN

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, informează politiaromana.ro.

Citeşte şi Primul şofer care şi-a pierdut permisul definitiv pentru că vorbea la telefon, la volan: „Mama o să mă omoare!”

În perioada 9-11 martie a.c., poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice din ţară, pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor.

În cadrul activităților au fost aplicate 13.189 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12.813 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 1.038 permise de conducere, dintre care 501 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 423 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate 322 de infracțiuni la regimul circulației, dintre care 187 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influența alcoolului sau pentru refuzul prelevării de mostre biologice și 2 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influența substanțelor psihoactive.

DOSARE PENALE pentru cei prinşi băuţi la volan

Un bărbat, de 38 de ani, din judeţul Iași a condus un autovehicul având 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană ce se află sub influența alcoolului.

Un alt bărbat, de 32 de ani, din București, a fost depistat de poliţişti conducând un autovehicul fără a avea permis de conducere și aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. Pe nunele său s-a întocmit dosar penal.

Un bucureştean, de 53 de ani, din București, a condus un autovehicul în București, în timp ce se afla sub influența alcoolului (0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Un altul, de 39 de ani, din judeţul Suceava, al cărui permis de conducere ăi fusese retras, conducea un autovehicul având 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.