Atenţie, şoferi! Cum afli kilometrii reali la o maşină second-hand adusă din Germania VIDEO

Samsarii de mașini ştiu că românii vor mașini second-hand cât mai puțin folosite, cu un număr mic de kilometri pe ceas, așa că măsluiesc kilometrajele. Astfel, mașinile pleacvă din Germania cu 200.000 de kilometri, iar în România ajung cu mai puțin de 100.000 de kilometri.

22 ian. 2020, 13:34
Atenţie, şoferi! Cum afli kilometrii reali la o maşină second-hand adusă din Germania VIDEO

Clienţii trebuie însă să ştie că există mai multe metode de a aprecia dacă o mașină a fost condusă mult. Nivelul de uzură al unor componente din interior sau exterior – pedale, scaune, volan, centuri, zgârieturi, urme de accident – indică faptul că mașina este mult mai veche decât pare să spună numărul de pe kilometraj.

Top 3 cele mai bune maşini nemţeşti second hand

Cea mai bună metodă de a afla kilometri reali este verificarea actelor de la intervalele de service, asta în cazul în care proprietarul poate furniza astfel de documente.

Cum verifici dacă o maşină second hand este furată. DETALIUL care te ajută să nu iei „ţeapă”

O altă metodă, care se referă la mașinile din Grupul VAG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi), constă în conectarea computerului mașinii la un laptop pe care se află instalat un soft ce arată numărul de kilometri parcurși de o mașină, într-o secțiune diferită decât cea înregistrată pe display-ul vizibil al mașinii. Prin comparația celor două informații se poate afla dacă numărul afișat, corespunde cu cel furnizat de soft. Metoda are scop informativ şi nu se recomandă punerea în practică pe mașina personală.