Cod Rutier 2019, denunţurile funcţionează şi în trafic. Poliţia ridică permise chiar dacă agenţii nu observă infracţiunea

Conform noilor prevederi din Codul Rutier, polițiștii nu mai trebuie să fie de față ca să observe dacă şoferii încalcă o regulă de circulație. Este suficientă o fotografie ca să vă treziţi că sunteți sancționat drastic.

22 feb. 2019, 09:39
Cod Rutier 2019, denunţurile funcţionează şi în trafic. Poliţia ridică permise chiar dacă agenţii nu observă infracţiunea

Şoferii nu trebuie să se bazeze că pot încălca regulile de circulaţie pentru că nu văd niciun poliţist în zonă. Dacă un alt participant la trafic sau chiar pieton a filmat şi postat pe internet acea neregulă, ei vor fi imediat amendaţi. Aşa s-a întâmplat cu un şofer de autocar care a încercat o manevră deosebit de periculoasă. El a depăşit pe linie continuă, în curbă, o coloană de maşini. Incidentul a avut loc în Arad. Un participant la trafic a filmat totul, apoi a postat imaginea pe Facebook. Poliţiştii au văzut fotografia şi pe baza ei l-au sancţionat pe conducătorul autocarului. Șoferul a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile.

Cazul, care s-a petrecut în luna februarie, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Lorena Radu, a dat detalii despre această situaţie. Ea a susţinut că că fotografia a fost postată pe un grup înfiinţat pe o reţea de socializare. Din poză, s-a putut observa cum un autocar care se deplasa pe centura Nord Vest, într-o curbă la stânga şi pe linie continuă, a intrat în depăşirea unei coloane de maşini. Drept urmare, poliţiştii Biroului Rutier s-au autosesizat reuşind la scurt timp identificarea respectivului conducătorul auto. „În cazul acestuia a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile şi amendă in valoare de 580 de lei„, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii atenţionează că şi alţi şoferi care vor fi fotografiaţi încălcând legea vor fi sancţionaţi.