Atenţie, şoferi! NU se mai pot cumpăra roviniete din anumite benzinării din România

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă că, începând de joi 1 septembrie 2016, rovinietele nu mai pot fi cumpărate de şoferi din anumite benzinării din România. 

01 sept. 2016, 14:18
Atenţie, şoferi! NU se mai pot cumpăra roviniete din anumite benzinării din România

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că începând cu data de astăzi, 01.09.2016, a fost întreruptă, pentru o perioada nedeterminată, activitatea de încasare a tarifului de utilizare (rovinieta) în punctele de lucru aparţinând MOL RETAIL COMERŢ S.R.L.”

Precizăm că la momentul la care încasarea tarifului de utilizare, în punctele de lucru ale MOL RETAIL COMERŢ S.R.L. va deveni posibilă, acest aspect va fi comunicat în timp util utilizatorilor reţelei de drumuri, prin publicarea unei informări în acest sens”, informează compania într-un comunicat de presă. 

CITEŞTE ŞI Ai fost amendat pentru lipsa ROVINIETEI? Cum poţi scăpa de amendă

Şoferii care contestă amenzile pentru rovinietă câştigă în majoritatea cazurilor, spun avocaţii. Şi asta pentru că, mai nou, Compania de Drumuri le încalcă dreptul la intimitate prin filmarea lor pe drumurile publice, potrivit instanţelor de judecată. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Guvernul a modificat tarifele de utilizare a reţelei de drumuri publice. Cât costă acum rovinieta

Printr-un proiect de lege adoptat în luna mai, Guvernul a modificat și completat Ordonanța 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, în scopul transpunerii în legislația națională a unor prevederi din Directiva europeană de aplicare a taxelor la vehicule grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri. Detalii, aici.