Atenţie, şoferi! PERICOL pe Autostrada Soarelui – AVERTISMENTUL poliţiştilor

07 08. 2016, 11:44

Când pe autostradă circulaţia este foarte intensă, o simplă tamponare, soldată cu pagube minore, poate avea consecinţe majore pentru ceilalţi participanţi la trafic. Se vor forma coloane de autovehicule în doar câteva secunde, iar unii conducători auto nu vor putea frâna în timp util.

Carambol cu cinci maşini pe Autostrada Soarelui, sâmbătă dimineaţă

Cinci maşini s-au tamponat, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, în drum spre mare. Nu au fost înregistrate victime, doar o fetiţă a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit un atac de panică. Traficul auto a fost îngreunat în zona accidentului, anunţă România TV, la ieşirea din Capitală pe autostradă circulându-se doar cu 50km/h .

În aceste împrejurări, este necesar ca toţi ocupanţii autovehiculelor să aibă cuplată centura de siguranţă. Centura de siguranţă poate face diferenţa dintre o tamponare cu pagube materiale şi un accident cu victime.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la stația de taxare de la Fetești, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316 ).

CITEŞTE ŞI Val de accidente pe şoselele din ţară. Maşină în flăcări, pe autostrada Soarelui

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostradă au constatat că, inclusiv astăzi, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă, întuneric, lumină solară puternică etc.).

Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

Oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni ( 4 sau 5 puncte-amendă).

VEZI ŞI Coloană de maşini în Mamaia şi pe drumul dintre Eforie Nord şi Vama Veche. Câţi turişti sunt pe litoral