Atenţie, şoferi, se schimbă legea! Ce trebuie să faci începând de luni

Luni, 16 iulie, intră în vigoare Legea nr. 109/2018, promulgată încă din luna mai.

15 iul. 2018, 09:58
Atenţie, şoferi, se schimbă legea! Ce trebuie să faci începând de luni

Astfel, potrivit noilor prevederi, şoferii care au nevoie de un duplicat al cărţii de identitate a maşinii nu vor mai trebui să obţină aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea.

De asemenea, pierderea sau distrugerea documentului nu va mai trebui anunţată în Monitorul Oficial. În astfel de situaţii, şoferii se vor adresa direct Registrului Auto Roman (RAR).

Proiectul de lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România a fost adoptat cu 251 de voturi „pentru” şi două abţineri în luna mai. „În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate a vehiculului, RAR poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului. Procedura de eliberare a duplicatului cărţii de identitate a vehiculului, precum şi documentele necesare se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor. Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia”, prevede textul adoptat.