Atenţie, şoferi! Un bărbat care avea căşti în urechi a primit o amendă usturătoare, cu toate că acestea nu funcţionau

Autorităţile recomandă utilizarea unei perechi de căşti la volan pentru a prelua apeluri telefonice, putând astfel avea ambele mâini pe volan pentru a conduce în siguranţă. Un şofer din Canada a fost însă amendat de către un echipaj de poliţie pentru că avea căştile în urechi, chiar dacă telefonul la care erau conectate era oprit, întrucât bateria acestuia era epuizată.

13 apr. 2019, 09:42
Atenţie, şoferi! Un bărbat care avea căşti în urechi a primit o amendă usturătoare, cu toate că acestea nu funcţionau

Conform legislaţiei din provincia British Columbia din Canada, şoferii pot conduce cu o cască în ureche, însă nu cu amândouă. În cazul în care ambele căşti sunt în urechile şoferului, se consideră că acesta este într-o stare „distrasă” şi nu mai poate fi atent la drum. Această lege este valabilă chiar şi dacă telefonul la care sunt conectate căştile nu este într-o stare de funcţionare, întrucât şoferul este dispus să aibă atenţia distrasă, chiar dacă asta nu se întâmplă în mod activ.

Patrick Henry Grzelak a fost oprit de un echipatj de poliţie anul trecut, pe 12 octombrie. Acesta avea ambele căşti în urechi, care erau conectate la telefonul său, poziţionat în consola de bord a maşinii. Telefonul nu mai avea baterie, deci nu reda niciun fel de conţinut, nu se afla în mâna lui şi nici nu era undeva unde ar fi putut fi folosit cu uşurinţă. Totuşi, acesta a fost amendat, iar apoi un judecător a decis că tehnic, Grzelak folosea în acel moment telefonul, potrivit go4it.ro

Citeşte şi Bărbat AMENDAT după un comentariu postat pe pagina de Facebook a Poliţiei Locale. Ce a scris este ŞOCANT

 Iată concluzia curţii provinciale din British Columbia de luni, 8 aprilie: „Din punctul meu de vedere, prin conectarea cablului căştilor la iPhone, inculpatul a extins dispozitivul, aşa că acesta nu mai consta doar în partea de telefon, ci şi în difuzoarele căştilor conectate. Din moment ce căştile erau acum parte a dispozitivului electronic şi căştile erau în urechile inculpatului, înseamnă că acesta ţinea dispozitivul (sau o parte a lui) într-o poziţie în care îl putea folosi.”

Judecătorul Brent Adair s-a folosit de un precedent din 2015 în care a fost dată o hotărâre care spunea că utilizarea la volan a unui dispozitiv electronic, chiar dacă acesta nu este funcţional, este totuşi o infracţiune.

Patrick Grzelak este acum nevoit să achite o amendă de 368 de dolari pentru că a folosit un dispozitiv electronic la volan. Poliţia Rutieră din British Columbia a publicat pe Twitter un clip în care explică faptul că utilizarea ambelor căşti la volan este ilegală, în timp ce utilizarea uneia singure este permisă.