Atenţie, Steaua! Arbitrul de la Londra, din Liga Europa, favorizează gazdele

Arbitrul francez Stephane Lannoy va conduce la centru meciul Chelsea - Steaua, care are loc, joi, de la ora 22.05, în manşa secundă a optimilor Ligii Europa. Statistica arată că el a acordat până acum de două ori mai multe penalty-uri pentru gazde, decât pentru oaspeţi, iar formaţiile vizitatoare au fost sancţionate cu mai multe cartonaşe.

12 mart. 2013, 14:36
Atenţie, Steaua! Arbitrul de la Londra, din Liga Europa, favorizează gazdele

În vârstă de 43 de ani, Stephane Lannoy este arbitru FIFA din 2006, iar cel mai important meci al carierei sale este semifinala Germania – Italia (scor 1-2) jucată anul trecut la Euro 2012. De asemenea, sezonul trecut el a arbitrat sfertul de finală Atletico Madrid – Hannover (scor 2-1), jucat în Liga Europa.

De remarcat că în cei şapte ani de carieră internaţională, Stephane Lannoy nu a arbitrat nicio echipă românească, la nivel de naţională sau formaţie de club. Conform statisticilor, Lannoy acordă în medie un penalty la cinci partide, iar din cele 10 lovituri de la 11 metri acordate în cele 52 de partide arbitrate, şapte fiind în favoarea gazdelor şi doar treio pentru oaspeţi.

De asemenea, francezul obişnuieşte să-i sancţioneze mai mult pe oaspeţi, el acordând până acum 120 cartonaşe galbene echipelor vizitatoare şi 89 pentru formaţiile gazdă. Nici în privinţa rezultatelor oaspeţii nu au fost prea fericiţi cu el la centru, toate cele 5 partide pe care le-a arbitrat el în sezonul trecut al Ligii Campionilor încheindu-se cu victoria gazdelor: Wisla Cracovia – APOEL Nicosia 1-0, Chelsea – Bayer Leverkusen 2-0, Zenis St. Petersburg – Şahtior Doneţk 1-0, Manchester City – Bayern Munchen 2-0 şi Real Madrid – ŢSKA Moscova 4-1.

Lannoy va fi ajutat la cele două linii de Fredéric Cano şi Michael Annonier, iar Eric Dansault va fi rezervă. Asistenţi suplimentari vor fi Antony Gautier şi Ruddy Buquet.

Steaua întâlneşte, joi, de la ora 22.05, în deplasare, echipa engleză Chelsea Londra, într-o partidă contând pentru manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Eurpopa. În tur, Steaua a învins cu scorul de 1-0.