Atenţie, zece produse CANCERIGENE utilizate frecvent

Razele ultra-violete, tigara sau zaharul sunt produse cancerigene bine-cunoscute. Exista insa si produse cancerigene la care nu te-ai fi gandit, chiar daca stiai ca unele dintre ele sunt toxice. Nu mai vorbim despre cele pe care le consideri nevinovate, cum ar fi carnea la gratar.    

25 ian. 2014, 10:45
Atenţie, zece produse CANCERIGENE utilizate frecvent

1. Carnea la gratar

Carnea este in general considerata produs cancerigen, mai ales daca este grasa. Mai rea este carnea la gratar, fie ca este gratar cu carbuni, fie ca este electric sau pe gaz. Si carnea afumata este periculoasa. Atunci cand carnea este gatita la temperaturi foarte ridicate, absoarbe elemente chimice cu potential periculos pentru sanatate. Efectul poate fi diminuat daca friptura nu este facuta deasupra flacarii sau este pregatita initial in cuptor sau fiarta, pentru a fi pusa pe gratar cat mai putin.

2. Materialele pentru artisti

Vopseaua cu aerosoli, lipciul, lacul, vopseau cu ulei si alte materiale de bricolaj sau pentru artisti pot fi cancerigene. Ele pot declansa si alergii grave. Ca sa eviti contactul cu substale chimice din produsele pentru pictura, alege vopseluri cu ingrediente naturale sau pe baza de apa.

3. Vesela de unica folosinta

Nu ai fi banuit, dar mancarea pe care o primesti la birou poate, pe termen lung, sa provoace cancerul. Mai ales daca o incalzesti. Asta din cauza veselui de unica folosita. Cele mai periculoase sunt caserolele din polistiren. Preferate de catre firmele de catering pentru ca pastreaza mancare calda un timp indelungat, acestea contin stiren, care poate afecta ADN-ul. Efectul daunator al vaselor din polistiren creste atunci cand incalzesti in ele mancaruri grase. Grasimea face stirenul mai periculos.

4. Camasile care nu se sifoneaza

Pentru a prevenirea sifonarea camasilor, acestea sunt stropite din abundenta cu ingrediente chimice, care pot fi cauza pentru anumite tipuri de cancer ale nasului sau aparatului respirator. Chiar daca adori camasa ta noua si impecabil calcata, este mai bine sa o speli inainte de a o purta. De asemnea, poti purta un tricou sub camasa, ca sa eviti contactul cu pielea.

Bauturile carbogazoase sunt considerate periculoase pentru sanatate din mai multe motive. Mai intai pentru ca au in compozitie zahar sau aspartam in cantitati foarte mari. Ele impiedica corpul sa absoarba vitaminele si mineralele provenind din celalte alimente consumate, slabind corpul si sistemul sau imunitar.

6. Curatatoria chimica

La curatatoriile chimice sunt folosite o multitudine de substante foarte periculoase pentru sanatate, cancerigene chiar. Acestea raman pe haine mai multe zile si le respiri sau iti intra in piele. Poti intreba la curatatorie ce fel de produse sunt folosite. Daca ai posibilitatea, alege sa iti fie curatate hainele cu CO2 sau citrice.

7. Floricelele

Toate alimentele arse, chiar si painea de la micul dejun sunt periculoase. In aceasta categorie intra si floricele de porum, pe care uneori le lasi prea mult la microunde. Atunci cand mancarea se arde nu o mai consuma, arunc-o. Consumul de alimente arse a fost asociat cu mai multe tipuri de cancer.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro