Atenţie, turişti! Trei incendii au izbucnit luni dimineaţă în Halkidiki

Pompierii lucrează pe trei fronturi pentru a stinge incendii care au izbucnit aproape concomitent în diferite zone din Halkidiki.

25 iul. 2022, 11:52
Atenţie, turişti! Trei incendii au izbucnit luni dimineaţă în Halkidiki

Un incendiu a izbucnit în zona Fourka Kassandra, unde au fost detaşaţi 20 de pompieri, un alt front este situat în Nea Fokia, unde luptă cu flăcările 15 pompieri, iar celălalt a fost localizat la Karvounas, din Neos Marmaras, cu 14 pompieri la fața locului. Flăcările au fost semnalate aproape concomitent la serviciul 112 din regiunea Halkidiki, luni dimineaţă, între orele 8 şi 9.

Toate incendiile sunt localizate în zone împădurite. Deocamdată, nicio zonă rezidențială nu este amenințată, au transmis serviciile de urgenţă, care le cer totuşi turiştilor să fie vigilenţi.

Citeşte şi Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în Europa. VIDEO şocant din Spania

În acelaşi timp, în vestul Europei, pompierii londonezi au fost mobilizaţi duminică împotriva a trei incendii de vegetaţie cauzate de temperaturile ridicate şi vântul din jurul capitalei britanice, în timp ce al patrulea face ravagii în comitatul Surrey, în apropiere, la câteva zile după ce a fost doborât un record de căldură în Regatul Unit.

Pompierii din Londra se confruntă cu o serie de incendii legate de vreme„, a scris pe Twitter London Fire Brigade, precizând că între miezul nopţii şi orele 17.00 pompierii au realizat mai multe intervenţii decât de obicei în 24 de ore. Temperaturile au atins 29°C duminică în sud-estul Angliei.

Un incendiu la Enfield, nordul Londrei, a devastat o suprafaţă de 20 de hectare, dar spre sfâşitul după-amiezii era deja sub control. Pentru aceasta, au fost desfăşuraţi 100 de pompieri şi 14 utilaje. La Hayes, la vest de capitală, în apropierea aeroportului Heathrow, au fost trimişi 40 de pompieri şi şase utilaje pentru a lupta împotriva focului care s-a extins pe cinci hectare, în timp ce la Thamesmead, la est, au fost desfăşuraţi 65 de pompieri, opt utilaje şi un vas de intervenţie.

Citeşte şi Europa lovită de temperaturi record, secete și incendii. Peste 1.000 de morţii din cauza caniculei, urgenţa climatică se înrăutăţeşte

În zonele din apropierea locuinţelor, pompierii au recomandat locuitorilor să închidă ferestrele pentru a evita fumul şi, de asemenea, anularea petrecerilor cu grătar planificate, insistând asupra măsurilor preventive. Al patrulea incendiu de vegetaţie, care a provocat fum important, a fost raportat de pompierii din Surrey, la aproximativ şaizeci de kilometri sud-vest de Londra. Acesta a determinat închiderea mai multor drumuri. Incendiile au loc la câteva zile după ce Regatul Unit a înregistrat marţi recordul său de căldură, cu 40,3 grade Celsius observate la Coningsby, un sat din nord-estul Angliei.