Atenţionare de călătorie în Bulgaria – condiţii meteo nefavorabile, cu restricţii de circulaţie în perioada 5-7 ianuarie 2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că autorităţile locale au emis o avertizare privind înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice, ninsori abundente, vânt puternic şi temperaturi mult scăzute pentru intervalul 5-7 ianuarie 2017. 

06 ian. 2017, 05:30
Atenţionare de călătorie în Bulgaria – condiţii meteo nefavorabile, cu restricţii de circulaţie în perioada 5-7 ianuarie 2017

Atenţionare de călătorie. O mare parte a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzile va fi pregătită, în mod preventiv, încă din această noapte, împotriva formării poleiului. Conform prognozei Institutului Bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei, dar vor avea caracter intensiv în nord şi nord-estul Bulgariei, precum şi în zonele montane înalte din sudul ţării. Se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească 50 cm, cu o viteză a vântului de peste 20m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste 1m înălţime.   

În contextul celor menționate, în perioada 5 ianuarie 2017, ora 09.00 – 7 ianuarie 2017, ora 09.00, va fi oprită circulaţia autovehiculelor cu greutate mai mare de 12 tone pe anumite segmente de drumuri naţionale, în încercarea de a se evita aglomerări şi blocări ale mijloacelor de transport în trafic şi de se asigura condiţii prielnice deblocării şi curăţării drumurilor naţionale.

 

Se recomandă evitarea călătoriilor la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. În cazul în care plecarea la drum cu auto este imperativă, se recomandă cu insistență şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Şoferii şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actuale cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg,  de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră – www.api.bg şi în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.