Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Românilor li se recomandă să fie atenţi în Paris

Publicat: Vineri, 09 Ianuarie 2015 14:47 // Actualizat: Vineri, 09 Ianuarie 2015 16:51 // Sursa: romaniatv.net

ATENTAT PARIS. Ministerul de Afaceri Externe a emis o informare de călătorie în Franţa pe fondul evenimentelor din ultimele zile ce au vizat atentate teroriste în Paris şi în zonele din jurul capitalei franceze.

Foto: www.paris-rentals.net

"Ministerul Afacerilor Externe amintește faptul că autoritățile franceze au decis să instituie nivelul maxim de alertă pentru nordul Franţei, context în care se recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Republicii Franceze, cu precădere în zona capitalei Paris (regiunile Ile-de-France și Picardie), să manifeste prudenţă sporită.

MAE atenţionează asupra faptului că deplasarea cu mijloacele de transport în comun (în special metroul şi RER-ul), în special în zona pariziană, poate fi îngreunată din cauza restricţiilor impuse de poliţia franceză.

De asemenea, s-au instituit măsuri de siguranţă sporite în marile centre comerciale, instituţii publice, lăcașuri de cult şi de învăţământ, precum şi în împrejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul în incinta acestora.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Republica Franceză în această perioadă, ca, anterior efectuării deplasării, să urmărească cu atenţie recomandările/avertizările emise de autorităţile franceze", se arată în comunicatul MAE.

În Paris şi în împrejumiri au fost înregistrate acte şi atentate puse la cale de către presupuşi terorişti, după ce poliţia franceză nu a reuşit să îi prindă pe atacatorii de la săptămânalul Charlie Hebdo.

 

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 ian 17:27
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CIRCULA ZVONURI DE TOT FELUL PE RETELE DE SOCIALIZARE SI PE INTERNET SI NE INTERESEAZA PE TOTI ADEVARUL, PENTRU CA N NEADEVAR AR FI EXTREM DE NOCIV PENTRU ORICINE. DACA S-A SPUS CA AU IMPLICAT CA AR PUTEA CADEA SI ALTE VICTIME ,DIN ALTE ZONE, ATUNCI CRED CA INTREAGA LUMEA ESTE INGRIJORATA.
09 ian 16:58
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SUNTEM TOTI SOLIDARI CU VICTIMELE DIN PARIS SI SPERAM SA SE OPREASCA .NU JUSTIFICA NIMIC ACESTE LUCRURI SI NE MANIFESTAM MACAR PRIN SCRIS. SLOGANUL "TOTI SUNTEM CHARLY" EXPRIMA EMPATIA CU FRANCEZII.
09 ian 16:45
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DOMNUL RICHARD ANDREW HALL, CERCETATOR AMERICAN CU DOCTORAT SUSTINE CA EXISTA NEADEVARURI IN ARTICOLUL "SPECIALISTII DIN DECEMBRIE 1989" PUBLICAT DE DOMNUL CRISTIAN TRONCOTA IN REVISTA "VITRALII-LUMINI SI UMBRE "NR. 18, MARTIE-MAI 2014.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H