Atenţionare meteo. COD GALBEN de caniculă, ploi torenţiale şi vijelii. Harta zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo cod galben de caniculă, ploi torenţiale şi vijelii.  

31 aug. 2020, 06:34

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 august
Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de 1 și 2 septembrie, local în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

(w500) Cod galben

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 1 septembrie, ora 03 – 1 septembrie, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

(w500) Cod galben

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU Bucureşti 31.08.2020 ORA 10:00 – 01.09.2020 ORA 23:00

Vremea va fi caniculară în orele amiezelor, când disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi de 35…37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatură minimă va fi de 16…19 grade, posibil
ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă. Nu va fi nevoie de umbrelă în prima zi de şcoală