Avertizare meteo: COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de CANICULĂ

ANM a prelungit codul de caniculă şi a emis patru noi avertizări meteo cod galben şi cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, pentru mai multe zone din ţară.

29 iun. 2017, 10:02
Avertizare meteo: COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de CANICULĂ

COD PORTOCALIU

În cursul zilei de vineri, 30 iunie, valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

COD GALBEN

În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

COD PORTOCALIU

În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…40 de grade, chiar ușor mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

COD GALBEN

În cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și sudul Banatului, disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

 

Notă: În cursul zilei de sâmbătă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre seară și noaptea și în cele nord-estice și centrale, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se vor semnala vijelii, grindină și averse torențiale.


loading...
Partenerii noștri