Aterizare de urgenţă a unui avion Blue Air cu 135 de pasageri la bord, pe Aeroportul Henri Coandă. Reacţia lui Răzvan Cuc UPDATE VIDEO

Un avion al companiei Blue Air, cu 135 de pasageri la bord, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă, din Bucureşti, joi dimineaţă, din cauza unei defecţiuni tehnice.

29 iun. 2017, 07:06

UPDATE: Ministrul desemnat al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că a fost informat de către Autoritatea Aeronautică despre faptul că avionul care s-a întors din zbor, joi dimineaţa, pe aeroportul Otopeni avea probleme la un motor.

„Am fost informat de către domnul director de la Autoritatea Aeronautică, este vorba despre o defecţiune la un motor, care constituia o problemă de siguranţă, şi în perioada următoare se va desfăşura o anchetă pentru a stabili care a fost problema din punct de vedere tehnic”, a declarat oficialul, la ieşirea din şedinţa în care comisiile parlamentare reunite l-au validat pentru un nou mandat de ministru al Transporturilor.

Avionul Boeing 737-400 Blue Air e a decolat joi dimineață în jurul orei 09:00 din București către Palma de Mallorca. La scurt timp după decolare, comandantul aeronavei a declarat urgență, din motive tehnice. 

Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgență, conform procedurilor standard.

Aeronava a aterizat în siguranță, la ora 09.41. La bord se aflau 135 de pasageri și echipajul.

Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă se desfășoară în condiţii normale.

Citeşte şi La un pas de tragedie! Un avion cu 322 de pasageri la bord a aterizat de urgenţă după ce i s-a desprins o parte din aripă