Aterizare de urgenţă a unui avion după ce s-a produs un incendiu la unul dintre motoare

Un avion al companiei Ethiopian Airlines a efectuat marţi dimineaţă o aterizare de urgenţă la Dakar din cauza unui incendiu la un motor. 90 de pasageri şi echipajul sunt în siguranţă, au anunţat surse ale aeroportului.

08 oct. 2019, 16:36
Aterizare de urgenţă a unui avion după ce s-a produs un incendiu la unul dintre motoare

Aeronava care efectua cursa Dakar-Addis Abeba tocmai decolase de pe aeroportul internaţional Dakar, când pilotul a cerut să se întoarcă şi să aterizeze de urgenţă, a declarat Tidiane Tamba, purtătorul de cuvânt al aeroportului. Avionul implicat în incident era un Boeing 767.

Un Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la 10 martie la câteva minute după decolarea de la Addis Abeba şi cei 157 de oameni aflaţi la bord au murit,potrivit Agerpres.

Citeşte şi Aterizare de urgenţă în Elveţia! Un avion British Airways, cu 165 de pasageri la bord, la un pas de CATASTROFĂ

”La ora 08.10 (08.10 GMT), ni s-a comunicat un incident la bordul unui zbor al companiei Ethiopian Airlines la un motor şi automat planul de urgenţă a fost declanşat în jurul aeroportului”, a adăugat Tamba.

”Am reuşit să deschidem un culoar cu turnul de control, astfel încât avionul să poată ateriza, iar pompierii de pe sol să poată stinge rapid focul”, a spus el. „Planul de urgenţă a funcţionat foarte bine, cei 90 de pasageri şi echipajul au reuşit să iasă în siguranţă”, a declarat sursa citată.