Aterizare de URGENŢĂ la Viena: Pilotul unui avion al Turkish Airlines a acţionat ALARMA de DETURNARE

Un avion de tip Boeing 737 al companiei Turkish Airlines a efectuat vineri seară o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Viena ca urmare a depresurizării cabinei, dar după constatarea defecţiunii pilotul a acţionat din neatenţie alarma de deturnare, punând astfel în alertă forţele aeriene austriece, transmite AFP citând mass-media locale, potrivit Agerpres.

28 nov. 2014, 18:13
Aterizare de URGENŢĂ la Viena: Pilotul unui avion al Turkish Airlines a acţionat ALARMA de DETURNARE

În urma declanşării acestei alarme, două avioane militare austriece au fost ridicate de la sol şi au escortat Boeingul până la aterizarea pe avionul Schwechat din Viena.

De asemenea, dintr-un motiv necunoscut, legăturile radio cu echipajul s-au întrerupt odată cu acţionarea greşită a butonului ce atenţionează controlorii de trafic aerian că are loc o deturnare, astfel că ipoteza deturnării chiar a fost credibilă.

Citeşte şi Un avion al companiei Turkish Airlines a aterizat de urgenţă la Sofia

Avionul turcesc efectua o cursă pe ruta Frankfurt – Istanbul. Potrivit presei locale, pasagerii au intrat în panică atunci când au văzut măştile de oxigen căzând, iar alarma de deturnare a fost ridicată abia la circa 40 de minute după aterizare.


loading...