Aterizare forţată a unui avion de pasageri. Cel puţin o persoană a fost rănită şi transportată la spital

O persoană a fost rănită după ce un avion de pasageri a efectuat o aterizare forţată, vineri după-amiază, fără trenul frontal de rulaj, în Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, anunţă autorităţile britanice, citate de cotidianul The Independent.

10 nov. 2017, 17:21
Aterizare forţată a unui avion de pasageri. Cel puţin o persoană a fost rănită şi transportată la spital

„O pasageră a fost transportată la spital” în urma incidentului, a comunicat compania aeriană Flybe. Conform presei britanice, pasagera a suferit răni uşoare la o mână.

Incidentul aerian a avut loc vineri după-amiază pe Aeroportul internaţional din Belfast. Un avion de pasageri al companiei Flybe a fost nevoit să efectueze aterizare de urgenţă în contextul în care piloţii au observat, imediat după decolare, probleme la trenul de aterizare.

Avionul a zburat aproximativ două ore pentru a consuma combustibilul, după care a aterizat forţat, fără trenul frontal de rulaj, informează Mediafax.

Citeşte şi Momente de groază, un avion a avut mari probleme la aterizare din cauza vântului VIDEO

La bordul avionului, care urma să zboare din Belfast spre Inverness, erau 52 de pasageri, inclusiv un copil.

Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

„Flybe poate confirma un incident cu un avion de tip Bombardier Q-400 care efectua Cursa BE331; avionul, care avea la bord 52 de pasageri şi patru membri ai echipajului, a aterizat forţat, fără roata frontală”, a comunicat compania aeriană. Autorităţile britanice vor investiga incidentul.