Aterizarea de urgenţă a avionului Wizzair la Roma, surprinsă de camerele de filmat VIDEO

Aterizarea de urgenţă a avionului Wizzair pe aeroportul Fiumicino din Roma a fost filmată. În imagini se vede cum avionul coboară pe pistă. Abia după ce s-a oprit, se observă înclinaţia sa.

09 iun. 2013, 07:34
Aterizarea de urgenţă a avionului Wizzair la Roma, surprinsă de camerele de filmat VIDEO

Avionul trebuia iniţial să ajungă pe aeroportul Ciampino, dar pilotul a sesizat o defecţiune la trenul de aterizare şi a cerut permisiunea să meargă la Fiumicino, pentru că avea loc mai mare de manevre.

Toţi pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane. Trei români au fost în stare de şoc, printre care şi o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital, întrucât acuza dureri abdominale.

Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare, iar pilotul a fost nevoit să aterizeze cu ajutoul unei singure roţi şi unui singur motor. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte. Pompieri şi carabinieri au sosit foarte repede la faţa locului.

Potrivit presei italiene, căpitanul Rabitti Martini a salvat situaţia, executând la perfecţie o manevră periculoasă pentru aterizarea aeronavei în condiţiile date.

Aeronava Wizz Air Airbus A320 are 13 luni vechime şi a fost supusă celei mai recente inspecţii tehnice în luna mai a acestui an, informează compania aeriană într-un comunicat.