Atletico Madrid a ieşit din lupta pentru titlu, în Spania. Campioana se decide între Barcelona şi Real Madrid

În penultima etapă din Primera Division, Atletico Madrid a pierdut surprinzător pe terenul ultimei clasate, Levante, scor 1-2, şi a pierdut orice şanse de a se încorona drept campioană a Spaniei.

08 mai 2016, 16:56
Atletico Madrid a ieşit din lupta pentru titlu, în Spania. Campioana se decide între Barcelona şi Real Madrid

Atletico Madrid se afla la egalitate de puncte cu FC Barcelona, cele două fiind departajate doar de golaveraj înaintea etapei de duminică. Acum, cu o etapă înaintea finalului de campionat, trupa lui Simeone este la trei puncte în spatele Barcelonei, iar dacă golaverajul lui Atletico este +43, cel al catalanilor este +80, diferenţă parctic imposibil de remontat.

La câteva zile după ce a eliminat-o pe Bayern Munchen şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor, Atletico a capotat în faţa ultimei clasate din La Liga, Levante formaţie virtual retrogradată din urmă cu câteva etape. Fernando Torres a deschis scorul pentru Atletico, încă din minutul 2, iar victoria părea o formalitate, dar Levante nu numai că a egalat în minutul 30, prin Casadesus, dar a şi marcat golul victoriei, în minutul 90, prin Giusseppe Rossi, obţinând primul succes din ultimele patru etape.

În acelaşi timp, FC Barcelona a obţinut o victorie confortabilă cu trupa lui Gâlcă, Espanol, scor 5-0, iar Real Madrid a învins cu 3-2 pe Valencia.

Între Barcelona şi Real Madrid este o diferenţă de un punct, iar ultima etpă, programată sâmbătă, Barcelona joacă la Granada, iar Real Madrid la Deportivo La Coruna.