Atletul fără picioare, Oscar Pistorius, s-a luat la întrecere cu un cal şi a câştigat VIDEO

"Alergătorul bionic" Oscar Pistorius, care are ambele picioare amputate şi concurează cu proteze din fibră de carbon, a întrecut un cal arab, într-o cursă care a avut loc în Qatar.

13 dec. 2012, 17:46
Atletul fără picioare, Oscar Pistorius, s-a luat la întrecere cu un cal şi a câştigat VIDEO

Atletul sud-african Oscar Pistorius, atletul fără picioare devenit celebru anul acesta la Jocurile Olimpice de la Londra, unde s-a calificat în semifinalele probei de 400 de metri, a făcut faţă cu brio unei provocări mulţi dintre oamenii obişnuiţi nu ar putea-o trece. Aflat la Doha, în Qatar, sportivul s-a luat la întrecere cu un cal de rasă, Maserati. Distanţa pe care au alergat a fost de 115 metri, iar primul care a trecut linia de sosire a fost sportivul.

Corectitudinea cursei a stârnit o serie de comentarii, foarte mulţi fiind cei care consideră că jocheul, deşi a biciuit armăsarul de la start până la sosire, de fapt la strunit pe acesta din hăţuri, pentru a facilita victoria sportivului.

Oscar Pistorius s-a născut cu o malformaţie congenitală şi înainte să împlinească un an i-au fost amputate ambele picioare. Când aleargă, el poartă proteze din fibră de carbon la ambele picioare.