Atracţie turistică în Brazilia: Un memorial dedicat extratereştrilor

În formă de farfurie zburătoare, "Memorialul Extra-Terestru (ET)" va fi gata până la sfârșitul anului la Varginha, oraș din sud-estul Braziliei ajuns celebru pe plan mondial în 1996, când trei fetițe au afirmat că au văzut o ființă de pe altă planetă.

19 aug. 2015, 06:58
Atracţie turistică în Brazilia: Un memorial dedicat extratereştrilor

Este o construcție de 500 metri pătraţi, cu o arhitectură a lumii planetare, care a costat 1,3 milioane de reali (375.000 de dolari), având un teren cam de aceleași dimensiuni„, a declarat Antonio Silva, primarul oraşului Varginha, informează Agerpres.

Situat la 300 de kilometri de Belo Horizonte, Varginha exploatează, din 2001, imaginea ființei ET pe care se presupune că au văzut-o trei fetițe, cu statui împrăștiate prin tot orașul și un castel de apă în formă de navă spațială.

Concepută în 2010 de predecesorul său ca muzeu, construcția a fost paralizată, în 2011, din lipsă de fonduri. Memorialul va fi împărțit în trei secții: un observator astronomic, o zonă destinată ufologiei și un centru de documentare cu toate articolele scrise despre episodul survenit în 1996, care a atras experți în OZN din toate colțurile lumii.

Cazul din Varginha s-a petrecut în 20 ianuarie 1996. Mai multe relatări au evocat apariția de presupuse OZN-uri și capturarea unor ființe extraterestre (una văzută de fetițe) de către armata braziliană.