Atrocităţi în masă în Congo. 40 de poliţişti au fost decapitaţi într-o ambuscadă

Publicat: Sâmbătă, 25 Martie 2017 18:39 // Actualizat: Sâmbătă, 25 Martie 2017 18:39 // Sursa: romaniatv.net

Militanţii Kamuina Nsapu au decapitat 40 de poliţişti într-o ambuscadă din provincia Kasai, care este situată în partea de sud-vest a Republicii Democrate Congo. Este vorba de cel mai sângeros atac asupra forţelor de securitate, după ce o nouă insurgenţă armată a izbucnit în urmă cu un an în naţiunea din Africa Centrală.

Militanţii sunt adeseori înarmaţi cu maceta şi rareori lansează atacuri cu arme de foc. În urma ambuscadei, aceştia au reuşit să obţină mai multe arme şi vehicule ale poliţiei din Republica Democrată Congo. Preşedintele Societăţii Civile din Kasai, Corneil Mbombo, a confirmat de asemenea decapitarea a 40 de poliţişti congolezi în urma ambuscadei sângeroase.

Insurgenţa s-a extins deja în cinci provincii şi reprezintă o ameninţare serioasă la adresa securitătăţii ţării, dar şi a conducerii preşedintelui Joseph Kabila. Republica Democrată Congo a fost cuprinsă de violenţă după ce preşedintele a refuzat să se retragă de la putere la finalizarea mandatului său constituţional. Peste 400 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste violenţe, potrivit Naţiunilor Unite.

Militanţii Kamuina Nsapu lansează atacuri în mod independent şi în lipsa unei structuri de putere clare, după ce insurgenţa s-a extins rapid în mai multe provincii din a doua naţiune ca mărime a Africii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Kamuina Nsapu Kasai Congo politisti decapitati Congo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H