Au apărut aplicaţiile anti-viol. Cum funcţionează şi cât de eficiente sunt

Unele aplicații anti-viol pot ajuta un utilizator să iasă din anumite situații dificile, însă uneori acestea pot crea mai multe probleme.

03 aug. 2015, 10:44
Au apărut aplicaţiile anti-viol. Cum funcţionează şi cât de eficiente sunt

În ultimele luni, cazurile de abuz împotriva femeilor s-a aflat de multe ori pe prima  pagină a ziarelor. Povești șocante, care de multe ori au inclus chiar celebrități (cum ar fi Bill Cosby, în Statele Unite) au atras atenția asupra unei probleme extrem de vechi. În acest context, și-au făcut apariția pe magazinele online unele aplicații care au rolul de a menține o persoană în siguranță prin diverse metode. În funcție de caz, poate fi vorba despre înregistrarea unei informații în legătură cu persoana respectivă sau contactarea celor apropiați. 

Dar, există și situații în care acestea pot crea mai multe probleme fără niciun motiv. Mai mult decât atât, după cum scriu și cei de la Raw Story, aplicația s-ar putea dovedi de ajutor pentru un violator în cazul unui proces. Pe parcursul ultimelor luni, software-ul de acest gen a evoluat în continuu, iar mai jos, am inclus patru dintre exemplele care ni s-au părut cele mai de încredere. Chiar și așa, dependența de tehnologie într-o situație de urgență vă poate costa, motiv pentru care este indicat întotdeauna să aveți și o soluție de rezervă.

Aplicații anti-viol

Guardly , din păcate, nu este disponibilă în România, însă este dovada clară că numeroasele cazuri de viol i-au făcut pe unii să exagereze în legătură cu nivelul de protecție necesar unei persoane. De ce spunem acest lucru? Deoarece odată ce o activați, pornește o numărătoare inversă. Veți avea doar 10 secunde pentru a o dezactiva în cazul în care vreți să renunțați. V-ați mișcat prea târziu? Autoritățile din campus, prietenii și oricine a mai fost inclus în lista contactelor pentru situații de urgență au fost deja alertați. 

Aplicația pare cu atât mai ciudată în contextul în care pornește o conversație între toate persoanele pentru a vă ajuta. Nici nu vom mai menționa situațiile în care este pornită din greșeală.

Află care sunt aplicațiile anti-viol