Au apărut măştile de lux împotriva coronavirusului. Cât costă protecţia de fiţe care te face cool şi te ridică în ochii celorlalţi

Marilor producători de haine şi accesorii de lux nu le-a luat prea mult timp să se adapteze noilor realităţi, iar cum oamenii se înghesuie acum mai mult la măştile de protecţie decât la genţi sau rochii, brandurile de lux au deschis o nişă şi pe acest sector.

25 feb. 2020, 07:36

Italia este epicentrul coronavirusului , dar rămâne locul care dă tendinţa în modă, fie că e vorba doar de banalele măşti de protecţie. Casa de modă Fendi, care are deja 95 de ani de existenţă, a scos astfel pe piaţă o mască împotriva virusului ucigaş şi al cărei preţ este de 190 de euro. Măştile sunt disponibile online, sub sloganul „Fendi e ti difendi” (Fendi şi apără-te). Produsul de vânzare este o mască clasică cu două benzi elastice la capăt, în timp ce logo-ul firmei este vizibil pe toată suprafaţa.

Citeşte şi Coronavirus în România: O mie de persoane sunt izolate la domiciliu, alte 17 în carantină

Măştile normale de protecţie, care costă în mod normal mai puţin de un euro, au ajuns să coste în Italia chiar şi peste 20 de euro pe bucată. De altfel, Parchetul din Milano face o anchetă după ce prețurile la dezinfectanți și măști au explodat online, în condițiile în care în magazine și farmacii aceste produse nu se mai găsesc. Prețurile online au crescut în momentul în care stocurile din farmacii și supermarketuri au dispărut, ajungând la 70 de euro pentru trei măști din hârtie.

În Italia, ultimele informații arată că șapte persoane au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.