Patru femei au fost atacate de urşi în timp ce se aflau la cules de fructe de pădure

Patru femei din Maramureş au fost atacate de urşi în timp ce se aflau la cules de fructe într-o pădure din apropierea oraşului Cavnic. Acestea au reuşit să scape de animale cu ajutorul unor jandarmi aflaţi în patrulare pe traseele turistice. Aceştia au reuşit să alunge urşii cu ajutorul semnalelor acustice  de la autoturismul din dotare.

03 sept. 2015, 10:56
Patru femei au fost atacate de urşi în timp ce se aflau la cules de fructe de pădure

Miercuri după amiază, patru femei au fost atacate de doi urşi în timp ce se aflau la cules de fructe de pădure pe Valea Şuiorului.

Disperate, femeile au cerut ajutorul jandarmilor din cadrul postului Montan Cavnic. Imediat, la faţa locului au ajuns patru subofiţeri care au reuşit să alnge animalele cu greu.

Femeile au fost conduse în oraş şi din fericire s-au ales doar cu o sperietură zdravănă. Acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, informează voceatransilvaniei.ro.

Jandarmii montani recomandă tuturor celor care doresc să parcurgă trasee turistice montane, sau vizitează cabane de pe trasee, să nu se abată de la traseu, să parcurgă itinerariul în grup, să producă zgomote, iar în cazul observării unor animale, să evite apropierea de acestea şi să-şi păstreze calmul. În situaţii deosebite, să solicite sprijin prin „112”, comunicând locul unde se află, numărul de persoane, starea acestora şi situaţia creată.

Citeşte şi ALERTĂ în nordul judeţului Argeş. Zeci de vaci şi măgari, UCIŞI de urşii agresivi VIDEO