Au fost instalate 20 de corturi anti-caniculă în cele mai circulate zone din Capitală

Cincisprezece corturi anti-caniculă au fost instalate în cele mai circulate zone ale Capitalei, iar alte cinci urmează să fie montate în cursul zilei de vineri, astfel încât bucureștenii care au probleme din cauza temperaturilor ridicate să poată beneficia aici de măsuri de prim ajutor, să primească un pahar cu apă sau să își poată măsura tensiunea sau glicemia.

01 iul. 2016, 11:48
Au fost instalate 20 de corturi anti-caniculă în cele mai circulate zone din Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a vizitat, vineri, cortul anti-caniculă situat în zona Piața Universității, a precizat că astfel de puncte de prim ajutor mai sunt montate în zona Piața Unirii, în Piața Victoriei, Piața Amzei, Obor sau Dristor.

„În acest weekend va fi foarte cald, va fi caniculă, iar peste acest inconvenient — indicatorul care măsoară umiditatea va fi de asemenea un factor care ar putea să creeze probleme bucureștenilor sau celor care se află în Capitală în această perioadă. (…) Programul va fi de la 11,00 la 19,00. Corturile sunt dotate cu aer condiționat, apă, medicamentele necesare de prim ajutor și, cel mai important, personal specializat care lucrează în regim de voluntariat”, a spus Firea, potrivit Agerpres.

Ea a mulțumit Ambulanței București — Ilfov și medicinei școlare din cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru medicii și asistentele care oferă asistență la aceste corturi în sistem de voluntariat.

Primarul general a subliniat că regulile importante în timpul caniculei sunt hidratarea, ținuta lejeră, dar și evitarea ieșirilor în oraș, la ora prânzului. O atenție deosebită necesită copiii și persoanele vârstnice, a spus Gabriela Firea, care a menționat că, săptămâna trecută, copilul ei cel mai mic a avut de suferit din cauza căldurii.

„Chiar am avut săptămâna trecută o problemă cu fiul meu cel mic, de un an. Avea și o amigdalită, era și foarte cald afară, se deshidratase. Știu pe propria piele ce înseamnă aceste lucruri”, a precizat ea.

Totodată, Gabriela Firea a menționat că în momentul în care s-a interesat de ce nu funcționează dușurile stradale a fost invocată lipsa banilor.

„Am întrebat și eu de ce nu s-a făcut o mică investiție pentru ca aceste dispozitive să poată funcționa. Răspunsul clasic, de fiecare dată, este că nu sunt bani. Dar, la fel ca într-o familie, bani există dacă știi care sunt prioritățile și dacă te organizezi din timp”, a spus ea.

În acest context, Firea a făcut referire și la campania de combatere a țânțarilor și măsurile care vor fi luate, pentru a interveni în timpul verii și nu la toamnă, când ar urma să se finalizeze licitația pentru stabilirea operatorului.

„Au venit foarte multe reclamații, mii de reclamații și sesizări, în ceea ce privește țânțarii din parcuri și de pe alei, iar eu m-am trezit în prima zi de mandat cu o licitație contestată și care putea fi reluată după 17 iulie, adică ar fi produs efecte în toamnă, când nu ar mai fi fost țânțari. De aceea am luat decizia ca prin instituțiile din subordinea PMB să procedăm la stârpirea țânțarilor, prin Centrul de protecție a plantelor, prin ALPAB. De asemenea, cei care lucrează la RADET, la RATB și la Apa Nova ne-au asigurat că vor lua, fiecare în parte, măsurile care se impun, din surse proprii, pentru a stârpi țânțarii cât mai grabnic și nu la toamnă, când s-ar fi finalizat acea licitație”, a mai spus ea.

Citeşte şi Atenţionare METEO de CANICULĂ şi DISCONFORT TERMIC ACCENTUAT